Otvorena dionica autoputa “Miloš Veliki” Surčin – Obrenovac

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

youtube printscreen

Dionica autoputa “Miloš Veliki” Surčin – Obrenovca duga 17,6 kilometara otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čime je kompletiran autoput od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara. Završetkom i tog dela autoputa “Miloš Veliki” od Beograda do Čačka će moći da se stigne za oko sat vremena.

Vučić je obilazeći novi autoput i veliki most kod Obrenovca na Savi i Kolubari, u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije C C C C, koja je angažovana i na gradnji deonice od Preljine do Požege, dobio obećanje direktora Džang Sjaojuena da će taj autoput biti završen do kraja 2021. godine.

Predsednik je rekao da će građani za tačno dve godine ići autoputem od Beograda do Požege i da se građani više neće mučiti vožnjom kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Vučić je istakao da će Čačak i okolna mesta “procvetati” i u šali rekao direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku – “to si ti Drobnjak sve nameštao za Čačak”.

Kazao je, takođe, da će 28. decembra biti predstavljen plan za razvoj koji neće biti samo spisak lepih želja.

“To će biti plan sa veoma snažnom reformskom agendom za rast od šest i više odsto do 2025. godine. Želimo da budemo prvi u Evropi po stopi privrednog rasta”.

Vučić se osvrnuo i na to što su pojedini,kako kaže, govorili da je sve što on priča samo fatamorgana i pozvao ih da sada dođu na autoput i sami se uvere da li je u pitanju fatamorgana.

Kako je rekao, Kinezi su stekli ogroman kredit kod nas, jer prihvataju ono što drugih neće, a sklanjaju se kada se neki drugi tuku, kada misle da u pitanju laka zarada.

Vučić je kazao da će taj autoput do Požege biti, kako on kaže, velika stvar, u jer će se završiti taman u vreme kada njemu ističe mandat.

“Mogu onda ponosno da odem”, dodao je predsednik Srbije.

Predsednika Srbije je na mestu otvaranja autoputa dočekao veliki broj građana, a otvaranju prisustvuju i premijerka Ana Branbić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ambasadorka Kine Čen Bo.

Predsednik je i na zvaničnom instagram profilu “BudućnostSrbijeav” čestitao građanima Srbije otvaranje deonice Surčin – Obrenovac i zahvalio radnicima koji su bili angažovani na izgradnji tog puta.

“Hvala vrednim radnicima, koji su uradili veliki posao za našu zemlju, hvala im na borbenosti i čestitam im na borbenosti i čestitam svim građanima Srbije otvaranje Surčin – Obrenovac. Beograd – Čačak stizaće se za sat vremena, to je ono što smo sanjali decenijama”, poručio je Vučić uz fotografije današnjeg obilaska puta.

Zajedno sa već otvorenim deonicama: Obrenovac-Ub, Lajkovac-Ljig, Ub-Lajkovac i Ljig-Preljina činiće autoput od Beograda do Preljine kod Čačka u dužini oko 120 kilometara.

 

Očekuje se da u martu 2020. počnu i radovi na spajanju Novog Beograda sa Surčinom odnosno pravljenju gradskog autoputa u dužini od 7,9 kilometara.

 

novosti.rs

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img