Donacija 1000 knjiga za FIS

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Donacija 1000 knjiga za FIS

Zahvaljujući gospodinu Rodoljubu Nićiforoviću koji je uspio spojiti dvije značajne institucije ostvarena je saradnja između udruženja “Adligat” i Fakulteta za islamske studije. Prethodnog vikenda ovoj visokoškolskoj ustanovi donirano je 1000 naslova knjige koji će ukrasiti rafove najljepše biblioteke koja se nalazi u srcu grada. Ispred FIS-a prodekan prof. dr. Admir Muratović uručio je zahvalnicu predsjedniku udruženja “Adligat”  Viktoru Laziću ističući da je na ovaj način i prva riječ u Kur'anu koja je glasila: “Čitaj”, implementirana na jedan divan način, te da će donacija studentima biti od velikog značaja.

Predsjednik udruženja Adligat Viktor Lazić poručio da se ponosi multikulturalnošću te da se nada saradnji i u budućem periodu, uz iskrenu želju da ovo udruženje pomogne svim ustanovama kojima su naslovi potrebni.

Ispred resora za kulturu Matice Bošnjačke svoje oduševljenje nije sakrio Muzafer Župljanin, istakavši da je akcija “Doniraj knjigu i ti”, a koja je otpočela na FIS-u jedan od najljepših projekata u kojem mogu sudjelovati svi.

Udruženje Adligat je do sada brojnim ustanovama podijelilo preko pola miliona naslova.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img