Đorđević u Tutinu: Ono što se desilo Đondiću država neće tolerisati

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Posjeta ministra Zorana Đorđevića Tutinu samo tri dana nakon što je po drugi put zapaljeno auto direktora Doma za lica ometena u razvoju svakako je, kaže, jedan vid podrške i poruka da ni Ministarstvo na čijem je čelu ali ni država neće tolerisati ugoržavanje sigurnosti, te da očekuje da počinitelji ili više njih budu uskoro procesuirani.

Direktora Đondića sam ja i postavio evo drugi put sada kao v.d.direktora. I prvi put kad sam ga postavio imao sam povjerenje u njega i on je čovjek koji je dobro radio svoj posao. I prvi put je bio jedan nemili događaj i očekujem da nadležni organi istraže slučaj a počinitelji odgovaraju kao i ovo sa strujom u 21. vijeku što je potpuno neprimjereno da bilo kome zbog bilo čega strada njegova imovina u ovom slučaju direktora, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podsjeća i kakve je pritiske direktor Đondić i ranije imao na sebe i porodicu.

-Ja se njemu izvinjavam zbog svega što on trpi ali ovo je najmanje što mogu da uradim i izađem pred javnost i da pošaljem jasnu poruku da on ima podršku Ministarstva i mene kao ministra.

Omer Đondić, direktor Doma za lica ometena u razvoju zahvaljuje ministru za podršku.

Povod ove posjete jeste svakako iskrena podrška nakon nemilog događaja koji se dogodio prije nekoliko dana, po drugi put spaljivanje mog privatnog automobila ovaj put u dvorištu porodične kuće. Svakako je i podrška našem radu i kvalitetnim projektima koje smo proveli u prethodnom periodu koji se tiču i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju nove jedinice nekoliko kilometara odavde.

Inače ministar Đorđević, kako kaže, ima velike planove za Tutin. Između ostalog, da već iduće godine  počne izgradnja novog, savremenog doma s većim kapacitetima.

– Ono što je i naš predsjednik obećao ovdje građanima Tutina trafostanica koja treba da bude gotova a direktor EPS-a obećao da će to biti gotovo vrlo brzo i ovdje gdje želimo da razvijemo industrijsku proizvodnju ne možemo obećati da neko dođe da radi ako nema struje, kaže Đorđević.

Prema riječima državnog sekretara Zaim Redžepovića, ovo je misija koja već ranije počela, da Tutin nikada ne bude mjesto gdje će se dolaziti slučajno i sa nekim ozbiljnim razmacima.

-Zahvalan sam njemu i saradnicima koji su ovdje sa dobrim idejama i planovima što je nedostajalo Tutinu. Želim da  ispred svih građana Tutina izrazim veliko poštovanje prema onome što radi, kaže Redžepović

A razlog zašto je delegacija posjetila fabriku namještaja Dalas je što se, kako kaže ministar Đorđević, radi o jednom od najpozitivnijih primjera u Srbiji gdje se radi prekvalifikacija i dokvalifikacija radne snage upravo u vrijeme kad se teži otvaranju novih radnih mjesta na tom prostoru.

-Stvara se jedan dobar privredni ambijent i ide sve na bolje. Nadam se da ćemo planove uz pomoć predsjednika Vučića, ministra Đorđevića i svih drugih građana ostvariti, ističe Džemo Šahović vlasnik firme „Dalas“

Ministar Đorđević posjetu Tutinu najavio već za januar 2020.godine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img