Home Rubrike Vijesti Među najvećim poreskim dužnicima i 10 kompanija iz Novog Pazara

Među najvećim poreskim dužnicima i 10 kompanija iz Novog Pazara

386
0

Među najvećim poreskim dužnicima nalazi se i 10 kompanija iz Novog Pazara. Poreska uprava Srbije objavila spisak.

Na spisku najvećih poreskih dužnika u Srbiji na kraju novembra ove godine nalazi se i 10 kompanija iz Novog Pazara, te dvije iz Sjenice čija su ukupna dugovanja veća od 1,3 milijarde dinara, odnosno 11 miliona eura.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, ubjedljivo najveći dužnik je kompanija “Proizvod NG” čije obaveze iznose više od 443 miliona dinara. Vlasnica firme koja se bavi trgovinom na veliko gorivima je Marijana Galjak.

 

Akcionarsko društvo PIK “Pešter” iz Sjenice duguje 280 miliona dinara, a mljekara koja posluje u sklopu kombinata još dodatnih 56,9 miliona dinara.

 

Među većim dužnicima su i “Zis oil” sa 139 miliona dinara duga, “Alema trans” (96,7 miliona), “Šeher trade” (94,1), “Boss max” (63,6) i “Bambi plus” sa 45,1 miliona dinara poreskog duga.

 

Država na ime poreskih obaveza od Savremene konfekcije “Raška” potražuje 31,5 miliona dinara, “Amel produkta” 23,8 miliona, “Forma doo” 23,5 miliona i “Enis doo” 22,1 milion dinara.

 

Na spisku najvećih dužnika među preduzetnicima nalazi se više od 30 privrednika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a sa dugom od 82,2 miliona dinara na šestom mjestu u Srbiji je mesarska radnja “Bero”, vlasnika Berata Vejselovića.

 

Samostalna trgovinska radnja “C max” Kadire Cikotić duguje 46 miliona dinara, a trgovinska radnja “Šiljo kožar” Mehmedina Ujkanovića 40,6 miliona dinara.

 

Višemilionski su i dugovi SZR “Monako” (24,2 miliona dinara) vlasnice Sabine Lukić, kao i “Optima” (13,8 miliona dinara) iz Tutina vlasnika Šefćeta Ademovića.

 

Ostali preduzetnici iz ovog kraja, uglavnom taksisti, duguju od pet do devet miliona dinara.

 

Poreska uprava objavila je i spisak preduzeća u stečaju koja najviše duguju za porez, njih 10 iz Novog Pazara i okoline, s ukupnim dugom gotov 695 miliona dinara. Najveći dužnici su bivše holding kompanije “Vojin Popović” sa 249 miliona dinara i “Raška” s 230,5 miliona dinara.

 

Previous articleŽenska mreža SPP-a organizirala panel: Preventivno djelovanje u borbi protiv nasilja nad ženama
Next articleMuftija Dudić održao hutbu u Pašinoj džamiji