Home Vijesti U okviru kampanje “Um na DRUM” održana tribina “Djelovanje nakon saobraćajne nesreće”

U okviru kampanje “Um na DRUM” održana tribina “Djelovanje nakon saobraćajne nesreće”

424
0

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savjetom za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara organizirala je tribinu “Djelovanje nakon saobraćajne nezgode”, u okviru kampanje “Um na DRUM”. Učenici srednje Ekonomske škole iz Novog Pazara uzeli su aktivno učešće na ovoj tribini gdje su osim predavanja imali priliku i sami da primjene stečeno znanje kroz prvu pomoć.

“Svjedoci smo da se u poslednjih nekoliko godina događjaju saobraćajne nezgode koje su posljedica predhodnih saobraćajnih nezgoda. Drugim riječima to su one tkz. sekundarne ili naknadne saobraćajne nezgode. Jedan od ciljeva ove tribine jeste da mladima skrenemo pažnju da kada dođe do saobraćajne nezgode, prije svega moraju biti pribrani ali i da obezbjede mjesto saobraćajne nezgode. Mladima ćemo skrenuti pažnju na najrizičnija ponašanja, uticati na promjenu njihovih stavova, ponašanja ali i gdje ćemo im dati znanja a koja će im sigurno u nekim situacijama i životno značiti”, kazao je Duško Pešić, načelnik odjeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju saobraćaja.

Ovakvom kampanjom će se potvrditi dobra saradnja Između Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije i Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara a sa ciljem, kako kažu, što više kampanja manje poginulih mladih na drumu.

“Saradnja između Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije ali i grada Novog Pazara, ogleda se u pravilniku o saobraćaju koji nam uvjek šalju a gdje mi svim mladim ljudima podjelimo tokom školske godine. Uz to grad Novi Pazar uvjek daruje ili prsluke ili torbe. Sve kampanje se prate i velika pažnja se posvećuje mladima i samoj bezbjednosti u saobraćaju. Što više kampanja, to manje poginulih mladih na drumovima”, ističe Safet Redžepović, ispred Gradskog saveza za bezbjednost saobraćaja.

U okviru kampanje “Um na DRUM”, sutra će biti organizirana tribina za sve srednjoškolce u Kulturnom centru u Novom Pazaru u cilju adekvatnog djelovanja u slučaju saobraćajne nezgode ali i u saobraćaju.


SANA