Home Vijesti Kreativne igračke studenata Departmana za pedagoško-psihološke nauke IUNP

Kreativne igračke studenata Departmana za pedagoško-psihološke nauke IUNP

504
0

Misija Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru je da budući diplomirani psihilozi i pedagozi steknu najveći nivo znanja, vještina i sposobnosti kako bi spremno odgovorili veoma složenom i zahtjevnom pozivu, podizanju stabilne i kvalitetne ličnosti ali i društva.  Projekat izrade kreativnih igračaka studenata vaspitača četvrte godine i psihologa treće godine studija  koja su predstavljena vaspitačima predškolske ustanove Reuda i podijelena djeci pokazala su spremnost Departmana za ovakve i slične inicijative.

Gdje je svakako prioritet da se predstave potencijali budućih psihologa i vaspitača. Studentima je bio cilj da djeci poklone divnu stvar, igračke da bi putem igre zadovoljila sve one potrebe a igračka je dio edukativnog karaktera. Mališanima ako dajemo drvene igračke dajemo poklon dugotrajniju igračku koja je za korištenje pažljiva i praktična istovremeno poklanjamo i najvažnije lekcije koje ove igračke mogu pružiti, kaže doc.dr. Amela Muratović, Departman za pedagoško-psihološke nauke IUNP.

Saradnja s predškolskom ustanovom Reuda već je kontinuirana. Studenti se, ističu, željeli predstaviti djeci na način koji će svima biti od koristi u obrazovanju.

S mojim koleginicama napravila sam igračku od drveta, slagalicu za mališane. Željele smo na najbolji mogući način predstaviti djeci igračku koja je didaktička koja će im pomoći u daljem radu i zdrava je, za razliku od plastičnih igračaka i da se zajedno sa vaspitačicama igraju i uživaju u tome, ističe Naida Lukač student Departmana za pedagoško-psihološke nauke IUNP, IV godina.

Vaspitačica Naida Džanković ispred predsškolske ustanove „Reuda“ u naselju Parice zahvaljuje studentima Internacionalnog univerziteta što su napravili ovakve igračke za  djecu kako bi razvijala finu motoriku, razvoj govora, kreativnost, takmičarski duh.

Na Internacionalnom univerzitetu vaspitači i djeca iz nekoliko objekata predškolske ustanove Reuda. Svi vjeruju, studenti će idalje imati sluha za ovakvim i sličnim projektima i inicijativama.