Home Vijesti Dr. Zukorlić primio Švicarskog ambasadora

Dr. Zukorlić primio Švicarskog ambasadora

348
0

U Novom Pazaru, 04. 12. 2019. godine upriličen je susret između delegacije Stranke pravde i pomirenja na čelu sa predsjednikom akademikom Muamerom Zukorlićem i ambasadora Filipa Geoma sa saradnicima, gdje su tokom jednočasovnog razgovora razmijenili mišljenja o važnim političkim, ekonomskim i bezbjedonosnim temama u Sandžaku i Srbiji.

Sagovornici su se saglasili da je za stabilizaciju odnosa i zaustavljanje iseljavanja mladih neophodno ažurirati razvojne i obrazovne projekte, što će biti podržano od strane Švicarske, ali i ambasadora članova grupe „prijatelji Sandžaka“.

Domaćin je ovom prilikom istakao da je Stranka pravde i pomirenja spremna za sve oblike partnerstva kako bi mladi mogli naći smisao svoje budućnosti u Sandžaku, ukazujući na važnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, kao strateški najznačajnijeg razvojnog iskoraka u posljednje dvije decenije na ovom prostoru.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u kontekstu učešća SPP-a na tim izborima i mogućeg bojkota od strane pojedinih opozicionih stranaka u Srbiji.

Dr. Zukorlić se zahvalio ambasadoru zbog činjenice da je Švicarska jedan od naznačajnijih donatora brojnih projekata na prostoru Sandžaka.

Info služba