Home Vijesti Otvoren “Jesenji likovni salon”

Otvoren “Jesenji likovni salon”

380
0

U Galeriji Multimedijalnog centra otvoren je Jesenji likovni salon. Ova, za likovnu scenu Novog Pazara veoma bitna izložba, je prilika da se predstave aktuelne likovne poetike umjetnika iz Novog Pazara i gradova u okolini.

Ovogodišnja nagrada salona pripala je Semri Kadrić.

„Moram da kažem da nisam očekivala ali ovo je nešto novo što sam krenula da radim, da istražujem da ne liči na drugi rad, neki svoj originalni doprinos i ovo je jedan veliki vetar u leđa, mene kao stvaraoca i zaista sam počastvovana jer su to moji profesori, eminentni slikari i jako sam srećna.“, istakla Semra Kadrić.

Predstavnica galerije multimedijalnog centra istakla da je na likovnoj mapi Sadnžaka ovo najznačajnija izložba tokom godine jer okuplja i umejtnike mlađe i umjetnike starije generacije.

 „Svakako je ovo jedan podstrek za svakog, kako mladog umjetnika, tako i one umejtnike koji su srednje generacije ili starije generacije, za budući rad, za nešto što apsolutno može da ih motivipše ili podstakne da više i dalje rade. Neobično važna je i komunikacije sa publikom iako ovdje ima nas najviše umjetnika, je upravo ono što imamo da predstavimo na Jesenjem likovnom salonu i podsticaj za kreativni život grada.“, naglasila Amra Hodžić-Jejna.

Za publiku će izložba biti otvorena u naredne tri nedjelje.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA