Nakon 20 godina sanira se put ka selu Gojakovići u MZ Orašac

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Infrastrukturna sezona u Prijepolju još uvijek traje. U mjesnoj zajednici Orašac, putnom pravcu koji vodi ka selu Gojakovići u posljednjih 20 godina, ističu mještani, niko od strane vlasti nije nasuo niti jednu lopatu da se put koji je u katastrofalnom stanju bar malo uredi. Kada dođe zima do grada teško da se može, a najgore su situacije kada se neko razboli. Aktuelna lokalna vlast, čiju okosnicu čine SNS i Stranka pravde i pomirenja nedavno je obećala da će, u prvi mah, bar nasuti ovaj put, kako bi se iole sanirao, a mještanima put do grada olakšao. Kako je obećano, tako je i urađeno. Mještani vidno zahvalni. Za sreću, zaista, često treba malo.

U narednom periodu, obećano je ovim putem, još će se više ulagati u komaranski kraj. Neophodno je da ljudi ostanu na selu, da tu zasnivaju svoje porodice, ali za to su potrebni bar minimalni uvjeti za život, ističe šef odborničkog kluba SPP-a u Prijepolju Samir Tandir.

Ovih dana planira se i završiti sanacija puta u dužini od 2 kilometra, tako što će se put nivelisati, napraviti poprečni padovi puta, regulisati vodni kanali, a na kraju će se cijelom dužinom nasuti i povaljati put.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img