Home Rubrike Vijesti IUNP organizirao predavanje na temu „Sistem javne uprave u Crnoj Gori“

IUNP organizirao predavanje na temu „Sistem javne uprave u Crnoj Gori“

606

U okrugloj Sali Internacionalnog univeriteta organizirao je predavanje na temu „Sistem javne uprave u Crnoj Gori“.

Departman za pravne nauke Internacionalnog univerziteta ugostio je predavača prof. dr. Đorđija Blažića koji je dekan Fakulteta za državne i evropske studije. Predavač naglasio da su studenti imali priliku da čuju jednu od najvažnijih stvari.

„Prije svega da sagledaju neku svoju poziciju u svakom demokratskom društvu i da pokušaju malo da spoje sa onim što već uče iz udžbenka. Udžbenici su jedno, to je teorija, to je pozitiva a život je ipak nešto drugo i onda kada upoređuju te stvari paragmatike i iskustva i onoga što oni uče, pa često puta i sami studenti dođu u dilemu i pitaju se šta je ovo? Na koji način sada ovo funkcioniše? Mi učimo jedno a ovamo u praksi je nešto drugo, može li to kako da se harmonizuje? Naravno da može da se harmonizuje samo treba imati dobru volju i treba imati ljude koji znaju.“, kazao prof. dr Đorđije Blažić

Pored studenata Internacionalnog univerziteta, tribini prisustvovali i studenti Fakulteta za državne i evropske studije koji su kako kažu, imresionirani kako prostorijama Internacionalnog univerziteta tako i mogućnostima koje studenti imaju.

“Moram reći da sam jako fascinirana ovim univerzitetom, sa obirom na to da je sve na jako velikom i visokom nivou, nadam se da će naš Fakultet za državne i evropske studije gdje sam student druge godine, uspostaviti aktivnu i odličnu saradnju u narednom periodu, s obzirom na to da smo potpisali memorandum o saradnji, što smatram odličnim korakom ka našem daljem napretku a isto tako i napretku svih naših studenata jer je prvenstveno razmjena znanja i iskustava jedan od najvažnijih faktora kada su u pitanju mladi.“, istakla Anđela Stešević

„Prije svega rekao bih da mi je veliko zadovoljstvo što sam imao mogućnost da dođem na ovom univerzitetu, mogu reći da sam imresioniran kako samim ambijentom tako i mogućnostima koje studenti ovog univerziteta imaju. Nadam se da ćemo u daljem periodu sarađivati više i čast mi je što ćemo se u daljem periodu više družiti.“, kazao Matija Maksimović.

Studenti prava zahvalni što su imali priliku učiti od prof. Blažića.

„Drago mi je što sam naučila nešto novo iz upravnog prava, obzirom da sam ja student druge godine i bila mi je čast i zadovoljstvo što smo upoznali studente koje smo i sproveli kroz fakultet i nadam se da ćemo i mi njima uzvratiti.“, istakla studentica Nerma Mehović.

Dekan Fakulteta za Državne i evropske studije pozvao je studente Departmana prava Internacionalnog univerziteta da im uzvrate posjetu te da u narednom periodu bude organizirano još sličnih tribina kako na Internacionalnom univerzitetu tako i na Fakultetu za državne i evropske studije.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

Previous articleNa IUNP-u potpisan sporazum sa Fakultetom za državne i evropske studije
Next articleMešihat IZ-e u Srbiji zajedno sa vjernicima uključio se u akciju prikupljanja pomoći za Albaniju