Home Vijesti Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

918
0

Direktor udruženja građana “Monitor” i bivši dekan a sadašnji profesor prava na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru Aleksandar Ivanović jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Ličnost godine” koju dodjeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

U obrazloženju se navodi da je Ivanović “značajno doprinio obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda pravnih klinika i učenja kroz praksu”.

“Pokrenuo je mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona”, zaključuje se u obrazloženju.

Pored njega, nagrade su dobili i izvršni direktor i glavni urednik internet portala dnevnog lista “Danas” Bojan Cvejić i članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbjednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić.

Nagrada “Ličnost godine” odaje priznanje građanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrijednosti te misije, a teme ovogodišnje nagrade su mladi u kontekstu unapređenja bezbijednosti i stabilnosti u regionu i važnost prilagođavanja promjenama.

Dr. Aleksandar Ivanović, rođen je 23. septembra 1984. godine u Novom Pazaru gdje je i stekao visoko obrazovanje. Na Pravnom fakultetu, Odsjeku za kriminalistiku Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, diplomirao je 2007. godine.  Na istom univerzitetu 2009. godine završio je sa prosjekom 10,00 master studije. Doktorsku disertaciju, odbranio je 2013. godine također na Internacionalnom univerzitetu i stekao zvanje doktora pravnih nauka (tema: “Kriminalistička zaštita nacionalne bezbednosti” – mentor prof. dr Muamer Nicević).

(Radiostoplus)