Home Vijesti Zlatni karatisti najveći sportski ambasadori Novog Pazara

Zlatni karatisti najveći sportski ambasadori Novog Pazara

409
0

 

Karatisti Novog Pazara osvojili su dvije zlatne, srebrnu i bronzanu medalju u borbama na Svjetskom prvenstvu u okviru Svjetske karate konfederacije u Beogradu. Nastupajući za reprezentaciju Srpske karate unije, zlato su osvojili stariji kadeti Emir Šaćirović i Zejnel Ujkanović u kategorijama do 65 i preko 65 kilograma. Haris Emrović stigao je do ekipnog srebra u uzrastu mlađih kadeta, dok su Šaćirović i Ujkanović bili dio selekcije starijih kadeta kojoj je pripalo bronzano odličje. Karatiste Novog Pazara predvodili su treneri Edin Sadović i Fikret Islamović. Sve to bio je razlog da ove zlatne momke posjetimo na treningu i malo porazgovaramo sa njima otome kako su se pripremali i kako se sada, kada su se utisci slegli, osjećaju? Ono što su uspjeli postići, kažu ovi mladi sportisti, ostvarenje je dječačkog sna i još uvijek izgleda nevjerovatno.

Treneri Edin Sadović i Fikret Islamović ponosni na svoje šampione, ističu, to su zlatni momci zlatnog ponašanja i odgoja.

U večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” sa početkom od 20h imaćete priliku pogledati kako nam je to bilo na treningu Karate kluba Novi Pazar, te čuti šta naši šampioni kažu o karateu kao sportu, te o svom trnovitom putu do zlata.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA