Home Vijesti Volenterska akcija čišćenja u Prijepolju

Volenterska akcija čišćenja u Prijepolju

317
0

Volonterska akcija čišćenja grada „Volim Prijepolje“ pod sloganom „Šta nam teško“ je usledila podjela rukavica i crnih kesa, kako bi mladi volonteri i volonterke bili u potpunosti spremni za radnu akciju.

“Odredili smo prioritetne oblasti – to je deo od bolnice do manastira Mileševa i deo od katoličke crkve prema 4. decembru. Utvrdili smo da su te oblasti prioritetne za čišćenje jer su najviše zaprljane”, istakla je Selma Hurić, profesorica ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

 

Inženjer hortikulture Mirsad Sadiković Zec je izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ove akcije.

“Djeca u Sloveniji i stanari jednom mjesečno izlaze i čiste oko svojih zgrada i ceo grad – zato i jeste sve čisto. Trebalo bi da postoji više ovakvih akcija u Prijepolju”, ističe Sadiković.

Ovom prilikom postavljene su i korpe za smeće na potezu od Šarampova do Doma kulture.

“Mreža mladih Prijepolje danas postavlja kante za smeće na mestima gde je to zaista i bilo neophodno. Sada će građani imati gde da odlože svoj otpad i neće biti izgovora za bacanje smeća. Takođe apelujemo na naše građane da čuvaju ove kante”, kazala je članica Mreže mladih Prijepolja Dina Kukuljac.

Najviše volontera i volonterki došlo je iz Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Brodarevu i iz Ženskog odbojkaškog kluba „Trendteks“.

Doprinos akciji dali su i učenici srednjih škola. Podršku akciji čišćenja grada pružilo je i Javno komunalno preduzeće „Lim“ čiji su radnici uklonili džakove sa smećem.

 

SANA/Forum.info