Na IUNP-u održano tematsko predavanje prof.dr. Hajdera

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Departman za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru ugostio je eminentnog profesora iz BiH iz oblasti psihologije prof.dr. Muradifa Hajdera koji je održao predavanje na temu “Devijantni razvoj ličnosti i posljedice tog razvoja na kriminalna ponašanja”. Organizatori navode da je cilj predavanja približavanje psihologije pravnicima.

“Cilj našeg Departmana jeste da studentima prava približimo znanja iz psihologije i da uče o razvoju ličnosti o odredjenim devojantnim ponašanjima koja nisu urodjena. A sve u cilju kako bi sutra u praksi znali da ocene i prepoznaju koja su to lica koja su namjerno učinila krivična djela ili iz nehata tj. kako je njihov psihički razvoj uticao na njihova delikventna ponašanja. Studenti su sa oduševljenjem pratili ovo predavanje”, kazao je dekan Departmana za pravne nauk IUNP.


Prof.dr. Hajder zadovoljan brojem mladih koji su došli da prate predavanje, ističući da ga studenti motivišu da im prenese znanje koje će im služiti u životu.

“Drago mi je što sam video prepunu salu studenata sa Departmana za pravne nauke Internacionanog univerziteta. Ovo je tematsko predavanje, a tema je zaista duga i iscrpljujuća. Studenti su imali strpljenje kao i volju i želju da saznaju nešto novo i to mi je zaista učinilo veliku čast”.

Studenti prava istakli da je ovo novo iskustvo za njih.

“Ovo je jedno novo iskustvo za mene kao studentnicu prve godine na Departmanu za pravne nauke. Naučiti ali i saznati nešto novo posebno sa psihološke strane je zaista značajno ali i zanimljivo za nas”;

”Na ovaj način ćemo naše kritičko mišljenje ali i stavove malo promjeniti. To ističem zato što smo danas saznali dosta toga o nama samima i ovo predavanje je zaista bilo zanimljivo”;

”Ovakva predavanja su bitna za nas mlade i naš dalji razvoj i edukaciju. Drago mi je što sam danas slušala eminentnog profesora koji nam je pojasnio mnoge stvari ali i naučio nas nešto novo”, kazale su studentice Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

U sklopu obeležavanja globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Departman za pravne nauke organiziraće sutra predavanje na ovu temu.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img