Home Vijesti Dr. Zukorlić: Mlade beskamatno finansirati prilikom pokretanja biznisa

Dr. Zukorlić: Mlade beskamatno finansirati prilikom pokretanja biznisa

261
0

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić u današnjem obraćanju u Skupštini R. Srbije istakao da jako važno da se pronađe mogućnost finansiranja mladih prilikom pokretanja biznisa, a posebno mladih bračnih parova a kroz finansijske intervencije ili beskamatni kredit.

“Ono na šta želim ovom prilikom ukazati s obzirom na orjentaciju budžeta u razvojnome smjeru, tiče se potrebe da kod raspodele razvojnih sredstava pokušamo pronaći novu energiju koja još nije upotrebljena a kako bi je konsolidovali. Ujedno, pokušati mijenjati razvojni ambijent posebno na prostorima izvan velikih centara u zemlji, kao što su periferni prostori. Ovdje želim staviti fokus na mlade. Imamo razne programe, fondacije, čak i bezpovratnih sredstava i to ima neke svoje efekte. Mislim da bi jako bilo važno da se pronađe mogućnost finansiranja mladih u pogledu pokretanja ličnog ili porodičnog biznisa, posebno mladih bračnih parova a kroz finansijske intervencije ili kredit bez kamatni. To bi bila nova energija koju bi smo mogli u narednom periodu značajnije razmotriti”.

Ukoliko mladom čovjeku koji pokreće biznis date određenu pozajmicu, vi ga zapravo time obavezujete odgovornošću da upotrebi sve sopstvene potencijale kako bi taj biznis uspio, ističe dr. Zukorlić.

“Po pitanju nepovratnih sredstava, nemamo takvu odgovornost. Sa druge strane, mogućnost pokretanja biznisa mladih, od klasičnih kreditnih sredstava koja su opterećena kamatom, zapravo izazivaju drugu stranu problema a to je opterećenje potpunog ili djelimičnog neuspjeha. Pozajmljena sredstva se uvećavaju i sama kamata pa samim tim bivaju razlog da se ljudi ne usuđjuju i nemaju hrabrosti da uđu u sopstveni biznis”.

SANA