Home Vijesti Delegacija SPP-a na obilježavanju Dana državnosti BiH

Delegacija SPP-a na obilježavanju Dana državnosti BiH

383
0


U Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači u nedjelju navečer, 24.11.2019. godine, održana je svečana akademija povodom 25. novembra – Dana državnosti naše domovine, Bosne i Hercegovine. 

Izvođenjem himne, prigodnim muzičkim i dramskim programom, te obraćanjima zvanica na akademiji se prisjetilo ključnih događaja iz bogate historije Bosne i Hercegovine koji su vodili ka nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Akademiji u organizaciji partije Naroda i pravda prisustvovala je i delegacija Stranke pravde i pomirenja koju su činili predsjednik Političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratovic i predsjednik OO SPP-a Tutin, Zaim Redzepovic.

Prisutnima se ispred SABNOR-a obratio Nijaz Skenderagić rekavši kako je žalosno što je Akademija u organizaciji Naroda i Pravde, jedan od rijetkih događaja koje organizuju političke stranke, a kojim se prisjeća na jedan od najvažnijih događaja iz bosanskohercegovačke historije. Skenderagić je podsjetio na historijske okolnosti u kojima je održano zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943.

General Mustafa Polutak, predsjednik Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, podsjetio je da su se u Bosni i Hercegovini branili osnovni postulati civilizacije: pravda, zajednički život, poštovanje drugog i drugačijeg, jednakopravnost i čast.

Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, kao domaćin svečane akademije, kazao je da mu je čast što Narod i Pravda već u prvoj godini postojanja može organizirati ovakvu akademiju na kojoj se zajednički prisjećamo najboljih sinova i kćeri naše domovine.

Zahvalio se gostima iz cijele Bosne koji su prisustvovali Akademiji, posebno izdvajajući delegaciju SPP i Sandzak uputivši čestitke povodom Dana Sandzaka.

Delegacija SPP-a u društvu sa Fikret Ef. Camicem, je nakon Akademije obišla mezarje na Kovacima u proučili Fatihu rahmetli predsjedniku BiH Aliji Izetbegovicu i sehidima palim za odbranu Bosne i Hercegovine.