Home Vijesti Reis Kavazović: Islamska zajednica BiH je važan dio historije ove zemlje

Reis Kavazović: Islamska zajednica BiH je važan dio historije ove zemlje

408
0

Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u svom prvom obraćanju nakon reizbora na ovu vjersku poziciju i dobijanju novog sedmogodišnjeg mandata, poručio da je Islamska zajednica BiH važan dio historije BiH.

“Ovaj događaj važan je za Islamsku zajednicu BiH, posebno želim da se zahvalim muslimanima koji su stajali uz nas, podržavali i pomagali. IZ BiH je važan dio historije ove zemlje, ona je u svim vremenima bila ona nada koja je na neki način vodila naš narod i davala mu duhovnu snagu i hrabrila ga da ne posustane u teškim vremenima”, istakao je Kavazović.

Ujedno se i zahvalio se svim muslimanima koji su stajali uz Islamsku zajednicu i pomagali joj svih ovih godina.

“Mi ćemo nastaviti raditi kako smo i do sada radili, otvoreno, čestito, tražiti sve šanse i mogućnosti da sa svima koji ovdje žive iznalazimo prave načine i rješenja i uz dogovor jačamo BiH”, izjavio je ef. Kavazović.

Reis Kavazović ističe da zahvalnost pripada i svima onima koji su doprinijeli da se Islamska zajednica razvija i štiti prava ljudi i vrijednosti islama i doprinosi razvoju islama i muslimana.

SANA