Održana tribina na temu “Ljepote umre”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar i Muslimanski omladinski klub, u Omladinskom centru „Gazi Sinan-beg“ organizirali su tribinu na temu „Ljepote umre“.

Prisutni su na početku tribine imali priliku gledati reportažu sa umre koju je snimio Enver Đondić, u znak zahvalnosti Muslimanskom omladinskom klubu koji mu je kao nagradu za aktivno djelovanje u omladini dodijelio odlazak na umru, nakon čega se prisutnima obratio predavač hfz. Ferid ef. Fijuljanin.

„Nema sumnje da umra, odnosno posjeta Bejtullaha ili Mesdžidul-harama spada u jedno od najljepših djela koje insan može učiniti. Svaki onaj koji je bio na umru, ili koji je trenutno na umri, ili koji namjerava otić na umru, ili onaj koji nijeti makar trenutno ne bio u mogućnosti da obavi umru, svi oni prije svvega znajte da imaju istu nagradu.“, istakao hfz. Fijuljanin.

Organizatori ističu da je cilj bio prenijeti utiske onih koji su obavili umru i na taj način podstaći mlade da i oni razmišljaju o ovoj muslimanskoj dužnosti.

„Povod predavanja i povod organiziranja ove tribine jeste to što je prije nekoliko Muslimanski omladinski klub dodijelio jednu umru i Allahovom dž.š. voljom to je bio naš brat Enver Đondić. Htjeli smo da ovom tribinom pokačžemo i snimcima koji su prisutni vidjeli prezentujemo umru ali nismo baš uspjeli jer se sve to može osjetiti samo kada ode tamo.“, kazao Hilmo ef. Ljajić.

Moderator tribine bio je Admir Halilović.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img