Home Vijesti Polaznici Reude posjetili muftiju Dudića

Polaznici Reude posjetili muftiju Dudića

399
0


U povodu predstojećeg Dana Sandžaka, polaznici Predškolske ustanove Reuda sa svojim odgajateljicama, posjetili su Mešihat Islamske zajednice gdje ih je primio predsjednik, muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Tom prilikom, mališani su izveli kratak program na temu ovog sandžačkog blagdana i muftiji Dudiću uručili poklon – grb Sandžaka, koji su sami izradili.

“Baš nam je lijepo ovdje danas kod muftije zato što je uskoro naš blagdan “Dan Sandćaka”. Došli smo sa našom učiteljicom da mu donesemo poklon, neka zna koliko i mi najmlađi Bošnjaci i Bošnjakinje volimo našu lijepu vjeru koja se zove islam, volimo naš lijepi Sandžak i volimo one ljude koji u Sandžaku žive i čestitamo im ovaj veliki Dan Sandžaka.”, naglasili mališani.

Predsjednik Mešihata zahvalio se najmlađima, te naglasio da bolju hediju nije mogao dobiti od posjete polaznika Reude povodom Dana Sandžaka u mjesecu Allahovog Poslanika a.s.

“Ovo je za mene posebna čast, radost i zadovoljstvo da najmlađi iz naših redova pokazuju tako lijepu svijest da su došli da čestitaju Dan Sandžaka. Imali su jako lijep pogram i jako lijep poklon sam dobio od njih. Ovo se potrefilo baš u danima kada obilježavamo rođendan Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s., u mjesecu Rebiu-l-evelu istovremeo obilježavamo i Dan Sandžaka, zato sam im jako zahvalan. Ponosim se na predškolsku ustanovu “Reuda”, našu dječicu, na uposlenike, čini me sretnim i ponosnim da sam danas uživao slušajući njihove recitale o ono što nam oni s vremena na vrijeme prirede.”, istakao muftija Dudić.

Vaspitačica Naida Džanković naglasila da su povodom Dana Sandžaka u predškolskoj ustanovi „Reuda“ predviđene brojne manifestacije.

“Djeca su se predstavila sa nekoliko zajedničkih recitacija o Sandžaku, željeli smo našem uvaženom muftiji pokloniti naš zajednički ručno izrađeni rad zastavu Sandžaka i na taj način pokazali koliko utičemo na razvijanje svijesti bošnjačke djece na razvijanje svijesti djece o svojoj kulture, religije, identitetu i vjeri. Na kraju želim posebno istaći da je ovaj današnji događaj dragocjeno iskustvo našim mališanima i na tome smo zahvalni uvaženom muftiji što je izdvojio svoje dragocjeno vrijeme i učinio da ovaj dan “Dan Sandžaka” našim mališanima ostane dugo u sjećanju.”, istakla Naida Džanković.

Tekst recitacija koje su mališani izveli napisala je studentica Fakulteta za Islamske studije Zehada Zeković.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA