Home Vijesti Svečano otvoren sandžački hipodrom na Pešteru

Svečano otvoren sandžački hipodrom na Pešteru

1887
0

Sandžak je dobio svoj hipodrom u čast Ferhana Sejdovića, a povodom Dana Sandžaka. Veliko interesovanje za ovakav događaj i prvu trku konja u selu Raškovići na Pešteri gdje su posjetitelji stigli iz svih krajeva Srbije.  Vrpcu su presijekli i zvanično hipodrom otvorili narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić i privrednik Ferhan Sejdović

Velika je čast i zadovoljstvo, kaže narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić, što je sudionik izuzetno važnog događaja u kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu.

-Zahvaljujući Ferhanu Sejdoviću i svim ostalim njegovim prijateljima u prilici smo podijeliti radost cijelog Peštera, Sandžaka općenito. I današnji događaj jedna je od tačaka programa cjelokupne manifestacije obilježavanja Dana Sandžaka 20. novembra kako dolikuje peštersko-sandžačkom čovjeku,  svakom dostojanstvenom čovjeku, ljudima koji žive na ovoj visini ne samo nadmorski nadmoćnom i klimatski surovom već i viteški poznatom. Energija koja živi ovdje na Pešteri prije svega živi u ljudima i ovo su pokazatelji da je Sandžak izašao iz teškog perioda preživljavanja, kaže, između ostalog, dr. Zukorlić.

Treće mjesto zauzelo je grlo Bubi Pata Dževada Sejdovića, drugo mjesto grlo Magistrat braće Škrijelj dok je prvo prvo mjesto pripalo grlu Parmensen braće Šabanović. Za maj i juli 2020. godine najavljen je nastavak konjičkih trka a organizatori “Klub Sandžak” planiraju dodatne investicije kako bi hipodrom u Raškoviću bio jedan od najmodernijih u Srbiji.