Home Vijesti Sijarić: Moramo se izboriti za dječiji kulturni program na televizijama sa nacionalnom...

Sijarić: Moramo se izboriti za dječiji kulturni program na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću

406
0

U današnjem vremenu gdje se putem televizije i društvenih mreža nudi neprimjeren sadržaj koji je pun negativnosti društvenih pojava koji se oslikavaju kao tzv. ,,primjer” omladini i nepostojanje dječijeg kulturnog programa na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću mi smo odlučili da ne budemo oni koji samo kritikuju već da radom ponudimo alternativu, kazao je danas predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka
Bahrija Sijarić.

Dodaje da bi dječiji kulturni program u okviru kojeg bi se formirao i dječiji kviz imao za cilj druženje, razvijanje takmičarskog duha a kao rezultat bi se dobilo znanje i obrazovanje.

Za promjenu Zakona o elektronskim medijima sakupljeno je 42.842 potpisa. U tome je učestvovao veliki broj udruženja i pojedinaca iz Srbije.

– Dosta televizija sa nacionalnom frekvencijom su privatne televizije ali po zakonu riječ je javno-privatnom partnerstvu. Te televizije su dobile nacionalnu frekvenciju i imaju obavezu da imaju i naučni i obrazovni program, informativni kao i program za djecu, kazao je Sijarić.