Home Rubrike Vijesti Đerlek : Sve manjinske stranke moraju biti ravnomjerno zastupljenje na Javnom servisu

Đerlek : Sve manjinske stranke moraju biti ravnomjerno zastupljenje na Javnom servisu

1131

Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek, govorio je u Skupštini Republike Srbije na sastanku u organizaciji Odbora za kulturu i informisanje o neophodnosti ravnomjerne zastupljenost političkih stranka u elektronskim medijima sa posebnim akcentom na sve manjinske stranke čiju zastupljenost u Javnom servisu smatra nedovoljnom, ali i neophodnom u pogledu predstavljanja kandidata i programa kako u kampanji tako i van nje.

Takođe, ukazao je i na najdrastičniju zloupotrebu Javnih preduzeća sa posebnim osvrtom na opštine Sjenicu i Tutin tokom izborne kampanje, gdje se imovina i uposljenici ovih preduzeća koriste za kačenje i postavljanje stranačkih pamfeleta i transparenata vladajuće političke stranke, što predstavlja ozbiljno kršenje zakona.

Ovom prilikom, ukazao je i na propuste Regulatornog tijela za elektronske medije (REM-a), na čiju adresu je poslato nekoliko prijava , naročito tokom izborne kampanje, ali je njihova reakcija uglavnom izostajala ili nisu bile preduzimane sve potrebne mjere u njihovoj nadležnosti što se u budućnosti mora promjeniti, zajedno sa redovnim izvještajima i monitoringom pružalaca medijskog sadržaja, istakao je Đerlek.

Previous articleDr. Fehratović sa ministrom Stefanovićem: Polemika o četničkim pjesmama, metku na adresi IZ i diskriminaciji Bošnjaka u pribojskoj Policiji
Next articleDr. Zukorlić u Skupštini o problemima sandžačkih privrednika