Home Vijesti Vjernici stigli u Novi Pazar s Umre

Vjernici stigli u Novi Pazar s Umre

323
0

 

 

Vjernici stigli s Umre u Novi Pazar prepuni emocija. Njih trideset i troje dočekao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić

Na putu prema Novom Pazaru nije se osjećao ni umor poslije toliko sati puta tokom povratka s Umre. Kažu, i ljepše je nego što se moglo zamisliti.

U Novi Pazar stiglo trideset i troje vjernika koji su u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji obavili Umru. Prezadovoljni su, kažu, s organizacijom.

Lijepo smo prošli u putu. Dobrog zdravlja. Obavili smo naše obrede s molbom Allahu dž.š. i za vas koji ste ovamo i za one koji nisu s nama. Smještaj lijep, hoteli savremeni.

 

Idete negdje u svijet gdje niste bili prije i ne znate šta vas čeka tamo. Znamo sa slika, video snimaka da je to lijepo, ali postoje neke stvari koje čovjek zaista mora da doživi.

 

Čast je, kaže predsjednik Mešihata, ispratiti vjernike put Medine i dočekati ih.

 

Baš danas kad obilježavamo rođenje Allahovog poslanika oni se sretni s mnogo utisaka vraćaju svojim porodicama. Ovo je najveća grupa koju smo dosad pratili na Umru. Njih trideset i troje obavilo je Umru. Danas su se vratili sretni i zadovoljni. Nadam se s primljenom Umrom kod Allaha dž.š., poručuje muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji