Tutinskom Centru za tražioce azila potrebna sredstva za ličnu higijenu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za tražioce azila u Tutinu jedan je od najboljih kampova te namene jer se u kontinuitetu unapređuju uslovi boravka a opština Tutin je jedna od najboljih što se tiče prihvatanja migranata i njihove integracije u lokalnu zajednicu.

Kako navodi upravnik ovog Centra, spremni su za ovu zimu, jedino im nedostaje sredstava za ličnu higijenu kako bi se održao visok stepen sanitarne i lične higijene, s obzirom da je ovo kolektivni centar.

„U Centru trenutno boravi preko 100 tražioca azila, taj broj se u poslednje vrijeme povećavao a u narednom periodu očekujemo i veći priliv migranata, mi smo trenutno spremni za prijem još toliko. U Centru trenutno sve funkcioniše u najboljem redu i sad za sad imamo sve što im je potrebno. Jedino na šta bih uputio apel građanima, radnim organizacijama sa kojima imamo odličnu saradnju i koji su u mogućnosti da pomognu, a potrebna su nam sredstva za ličnu higijenu.“, istakao Sead Hot.

Građani Tutina uvijek su se odazivali na apel ovog Centra a svi oni koji žele da pomognu i olakšaju boravak migrantima mogu da doniraju sredstva za ličnu higijenu.

SANA- Adaleta Sejdović – Hamzić / Izvor: Sandžačka TV Mreža 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img