Home Vijesti Generalna menadžerka IUNP-a izabrana za počasnu članicu Sekcije za žensko preduzetništvo

Generalna menadžerka IUNP-a izabrana za počasnu članicu Sekcije za žensko preduzetništvo

811
0

Na redovnoj sjednici Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije održanoj povodom obilježavanja 1. godišnjice rada sekcije za počasnu članicu izabrana je generalna menadžerka Internacionalonog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić.

„Zaista osjećam i čast i zadovoljstvo, naravno uz to se uvijek osjeti i određena odgovornost. Ja se nadam, s obzirom da dolazim iz Novog Pazara, grada bogatog preduzetničkim duhom, i ono što sam istakla i na samoj sjednici jeste da je to bilo karateristika preduzetničkog duha za mušku populaciju, međutim danas žene iz Novog Pazara i tog regiona su veoma hrabre i ulaze u privatni sektor, u svoj privatni biznis i ja se nadam da ćemo u narednom periodu približiti preduzetnicama Novog Pazara i i tog regiona radom Privredne komore a posebno Sekcije za žensko preduzetništvo.“, istakla prof. dr. Elma Elfić-Zukorlić.

Nakon redovnog dijela, upriličen je i svečani dio sjednice na kome je prvi put prikazan promo film o radu i aktivnostima Sekcije za žensko preduzetništvo.

Održan je i Okrugli sto na temu “Uloga žene u razvoju poslovanja” i predstavljeno rođendansko izdanje Magazina Sekcije. Za novu predsjednicu Sekcije za žensko preduzetništvo izabrana je kreatorka Suzana Perić.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić