Home Vijesti Đorđević i Redžepović sa izlagačima iz Sandžaka na Međunarodnom sajmu namještaja

Đorđević i Redžepović sa izlagačima iz Sandžaka na Međunarodnom sajmu namještaja

718
0

Danas su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i državni sekretar Zaim Redžepović obišli proizvođaće namještaja iz Sandžaka koji su vrlo zapaženi na 57. Međunarodnom sajmu namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji se održava u Beogradu. Posebno i sa velikim zadovoljstvom su se zadržali na štandovima kompanija Dalas i Elana iz Tutina gdje su razgovarali sa vlasnicima.

– Razgovarali smo o problemima koje imaju ovi vrijedni i uspješni ljudi, ali i o načinima na kojima bi se moglo pomoći. Dalas i Elan su svojevrsni simboli i brendovi koji uvijek podsjećaju na Tutin i bilo mi je zadovoljstvo da zajedno sa ministrom obiđemo te ljude. To je bila i prilika da pošaljemo poruku da je od izuzetne važnosti da pomognemo i promovišemo sve sto je dobro a u ovom slučaju dolazi iz Sandžaka i Tutina, kazao je Redžepović.

Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije otvoren je 5. novembra a na njemu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja. U prvih osam mjeseci izvoz je povećan 8,6 odsto, a domaći proizvođači namještaja zaradili su od izvoza oko 365 miliona dolara. U drvno- prerađivačkom sektoru zaposleno je više od 40 hiljada radnika.