Home Vijesti Organizirano predavanje “Recept za uspjeh” i promocija knjige “Vruć krompir”

Organizirano predavanje “Recept za uspjeh” i promocija knjige “Vruć krompir”

417
0

U biblioteci Fakulteta za Islamske studije organizirano je predavanje na temu “Recept za uspjeh” kao i promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo.

Moderatorica tribine bila je predsjednica Ženske mreže Stranke pravde i pomirenja Jasmina Nikšić.

“Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja organizirala je predavanje i promociju knjige „Vruć krompir“ autorice iz Bosne i Hercegovine Adisa Tufo koja je svojim predavanjem nadahnula prisutne i podijelila sa nama svoja životna iskustva koja se tiču konkretno njenog uspjeha ali i uspjeha svake od nas, koji to put treba svaka žena preći i čime se rukovoditi da bi postigla svoje uspjehe.“, istakla Jasmina Nikšić.

Adisa Tufo piše i govori o biznisu, poduzetništvu i hrabrosti koja je potrebna za uspjeh, ali i o politici kao nečem sveprisutnom i nečemu što uveliko utječe na naše živote. „Uspjeh je stvar stava“, „Ženo, jaka si“, „Recept za uspjeh“, „Iskoristi šansu“, „Budi promjena“ – samo su neki od naslova, kojima ova uspješna poduzetnica želi utjecati na svijest žene.

“Ja sam uvijek posebno emotivno dirnuta nakon svake promocije i nakon svakog predavanja, uvijek osjetim jaku interakciju sa publikom i to je bas onako intenzivno, energija je malo podignuta i ja to na jedan poseban način doživim. Bilo je zaista dosta žena, dosta djevojaka, ovo ipak nije veliki grad i drago mi je što su se u ovolikom broju odazvale. Knjiga „Vruć krompir“ je ispričana priča o mom poduzetničkom putu, o jednom putu na koji sam ja krenula prije 7 godina i kojim još uvijek koračam, priča o uspjehu i o rušenju svih mogućih predrasuda sa kojima sam se susrela na Balkanu. Mogu reći da sam sva ta ograničenja pretvorila u vlastite resurse koji su mi dosta dobro poslužili da bih mogla ići naprijed.” istakla Adisa Tufo.

Ova knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i satkana je od mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i žena u biznisu.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA