Na IUNP-u upriličena promocija knjige “Mi, Vi i Oni- o akademskim veštinama”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Biblioteci Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru promoviran je knjiga „Mi, Vi i Oni- O akademskim vještinama“, autorice prof. Dr. Marijane Šećibović. Namijenjena prvenstveno, kako je i istaknuto, studentima koji svoju mladost i žele iskoristiti na najadekvatniji način. Vrijedna knjiga koja će , istaknuto je, doprinijeti poogotovo mladom nastavnom kadru, ali i ostalima koji se bave naučnim radom.

– Marijana svojih više od 20 godina aktivnog angažovanja što u učionici, što van nje, zagovara da obrazovni proces bude slobodan od svih stega koje su mu nametnute i kako je i sama rekla, kad god pomislimo dobili smo nešto novo, imamo dobru reformu, imamo nove stvari opet političke koje ih podvode pod svoje, kazala prof.dr. Amela Lukač Zoranić.

Nikada, kaže generalni menadžer Internacionalnog univerziteta , nije naišla na djelo koje iskreno govori o obrazovnom sistemu s mnogo manjkavosti.

– Ova knjiga treba naći mjesto u svakom domu a prvenstveno kod vas studenata. Naše vrijeme je negdje na izmaku a vi oni ste koji danas rade na sebi, koji trebaju oduprijeti se najezdi materijalnih vrijednosti, da mijenjate sebe, ne budete masa nego elita, istakala prof.dr. Elma Elfić Zukorlić.

Inače, autorica je prošla kroz sve sfere obrazovanja, profesorica u školi, načelnica školske uprave koja je, kako kažu njene kolege, mnogo zadužila prosvjetu u Novom Pazaru, potom univerzitetski profesor, osnivač jedne visokorangirane školske ustanove.

– Zašto ova knjiga nema granicu od do. Ne možemo reći da li je samo za studente, za četvrte razrede srednjih škola. Ovo je za svakog pojedinca. Budite kritični prema sebi. Prezentacija dobra je onda kada nastane nakon vas tajac. Znači da ste uspjeli. Kada tamo negdje čujete uzdah neko vas je čuo ostavili ste utisak. Znači da ste dobar posao uradili, a kada krenu odmah da plješći ništa ne valja, kazala prof.dr. Marijana Šećibović.

Knjiga koja ima deset poglavlja a čije je naredno otvoreno. Svako se treba potruditi da ostavi iza sebe lijepu riječ koja će ostati da živi i pobijediti svako zlo.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img