Home Vijesti Dr. Fehratović u Skupštini o problemu poštanskih usluga u Sandžaku

Dr. Fehratović u Skupštini o problemu poštanskih usluga u Sandžaku

279
0

U svom obraćanju pred poslanicima u Skupštini Srbije dr. Jahja Fehratović istakao problem broja pošta u najvećim gradovima u Sandžaku. Poziva i da ovaj sektor s narednim povećanjem plata bude motiviran.

U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici broj pošta je u nekim omjerima mnogo manji u odnosu na potrebe građana, ističe tokom izlaganja u Skupštini Srbiji narodni poslanik dr. Jahja Fehratović upozoravajući pritom na velike redove u poštanskim jedinicama. Napominje da je posebno ugrožena Centralna pošta u Sjenici.

– Koja je zaista u ruiniranom stanju a u samom je centru grada na pješačkoj zoni i jedna je od centralnih zgrada u gradu. Iako je budžetom bilo predviđeno prije četiri do pet godina da se u potpunosti rekonstruira to još nije učinjeno i prijeti opasnost da se ugroze životi šetača i prolaznika.

Apsurd je, napominje da je nekoliko pošta iz okruženja iz iste Opštine u ruralnim sredinama već obnovljeno.

– Ovom prilikom upućujemo poziv nadležnima da iznađu rješenje i da se u narednim budžetskim planiranjima obezbijede sredstva kako bi se rekonstruisala ova pošta, kao i da se nađe način za poboljšanje ekonomskih uvjeta života onih ljudi koji su se opredijelili za profesiju poštara.

S minimalnim primanjem ovo je zanimanje ugroženo a sa narednim povećanjem plata, poziva dr. Fehratović, da i njihov sektor bude dodatno motiviran kako bi svoju i egzistenciju porodica vidjeli upravo u svojoj državi.