Home Vijesti Na IUNP Mila Litvinjenko, vlasnica kozmetičke kompanije “Aura”

Na IUNP Mila Litvinjenko, vlasnica kozmetičke kompanije “Aura”

355
0

Gošća Internacionalnog univerziteta Mila Litvinjenko, vlasnica kozmetičke kompanije Aura.  Od žene koja je diplomirala francuski jezik i književnost, govori nekoliko svjetskih jezika, radila kao predvoditeljica u Ujedninjenim narodima, kreativnu maštu pretvorila u konkretno. Iskustvo podijelila s domaćinima na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, menadžmentu, profesorima kao i studentima

Ja sam uvijek od onih osoba koji idu putem kojim se rjeđe ide. Volim izazove, imam višak energije. Ono čime sam se dotad bavila nije me ispunjavalo, falilo mi je nešto dodatno, možda dodatan izazov. U ovom poslu, našla sam to što mi fali, kaže vlasnica kompanije “Aura”

U šta god da krenete, poručuje, ne možete rezultate očekivati na početku. Ono što je svo vrijeme ohrabrivalo je posao koji je ispunjava i u kojem će najviše energije moći da da. Podjelu na žena-muškarac, ne voli.

-Mene inspirišu i žene i muškarci koji su uspješni. Inspirišu me da budem još bolja, da im se približim. Ne da se trkam s njima. Nije mi bio problem što sam žena u poslu. Trudila sam se i to sam rekla da me ljudi čuju. Pošptoi sam bila veoma mlada nisam govorila da sam vlasnik Aure. Vjerovača sam u to da kada me čuju da ću ostaviti utisak na njih i uvijek radim na svom znanju jer smatram da je znanje moć.

A znanje je moć, kako je i napomenula obraćajući se mladim studentima. Što više znate, više i vrijedite, poručila je odgovarajući na njihova pitanja. Generalni menadžer prof.dr. Elma Elfić Zukorlić gospođi Litvinjenko uručila je prigodne poklone, među kojima i umjetničku sliku djelo studenta s Departmana umjetnosti. Saradnja Internacionalnog univerziteta i kompanije Aura se nastavlja uz otvoren poziv gospođe Litvinjenko generalnom menadžeru Internacionalnog da studenti posjete centralu u Nišu kako bi vidjeli čitav proces prozivodnje.