Na Internacionalnom univerzitetu svečano otvoren salon Akademija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru svečano je otvoren salon Akademija.

Otvaranju su prisusvovali akademik Muamer Zukorlić, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji, dr. Mevlud Dudić, akademik Hasnija Muratagić Tuna ,predsjednik Sabora IZ u Srbiji, Hajro ef. Tutić, muftija sandžački hfz. Abdurrahman Kujević, predsjednik Upravnog odbora Fakulteta za islamske studije, prof. dr. Admir Muratović, predstavnici Medrese “Gazi Isa-beg, dr. Misala Pramenković i dr. Mustafa Fetić, ispred vrtića Reuda Mersad Curić i Aida Rašljanin.

Kao domaćini zvanice su dočekali rektor, prof. dr. Suad Bećirović, prorektor, prof. dr. Amela Lukač Zoranić, generalni menadžer, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić i rukovodioci Departmana prof. dr. Azra Ćatović, prof. dr. Šemsudin Plojović, doc. dr. Jahja Fehratović i doc. dr. Rejhan Kurtović.

Uloga ovog prostora je elitno predstavljanje nauke na Univerzitetu . Ova prostorija ima i historijski značaj zbog činjenice da je u njoj održana osnivačka skupština Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti 09.06 2011. godine.

Svako ozbiljno i odgovorno društvo ulaže u obrazovanje, nauku i kulturu – rekao je na svečanom otvaranju nove prostorije Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, osnivač Internacionalnog univerziteta akademik Muamer Zukorlić.

„Ovo je još jedan detalj, još jedna od kruna koja se stavlja na glavu ovog naroda. Posebno mi je zadovoljstvo što se to dešava na Internacionalnom univerzitetu, što je ovo dio plodova ili još jedan od polova univerziteta u kome se potvrđuje zapravo ona idealna sprega obrazovanja i kulture.“

Akademik Zukorlić istakao da su ljudi najveće bogatstvo te da je ponosan što Internacionalni univerzitzet gaji kulturu lijepog.

„Univerzitet i nakon 17 godina od svog nastanka i borbe za sopstvenu samobitnost i u pogledu opstanka i razvoja je prošao upravo ono što je prolazio naš narod stotinu godina, i opet pokazao da ta borba za opstanak i za sopstvenu samobitnost, nije mu izgubila osjećaj za lijepo.“

Zahvalio se upravi univerziteta na respektabilnim prostorijama koje će institucije koristiti.

„Zahvaljujem se što ste nam priredili ovaj trenutak u kome možemo da obnovimo osjećaj sopstvenog samopouzdanja, samopoštovanja, ponosa na ono što jesmo i individualno, i kolektivno i u ovom slučaju institucionalno.“

Obraćanjem akademika Zukorlića salon je zvanično otvoren.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img