Home Vijesti Studentima Internacionalnog univerziteta dodijeljene stipendije

Studentima Internacionalnog univerziteta dodijeljene stipendije

385
0

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i ove godine stipendira svoje najbolje studente u iznosu pune školarine. Tim povodom danas je više od 20 studenta preuzelo ugovore o stipendiranju za akademsku 2019/2020. g.

Stipendistima se obratio rektor, prof. dr. Suad Bećirović koji je istakao da Internacionalni Univerzitet na ovaj način već 18 godina ispunjava svoje ciljeve koji se pored kvalitetnog visokog obrazovanja ogledaju u pružanju pomoći i nagrađivanju studenata za rezultate postignute tokom studija.

„Mi kao Internacionalni univerzitet, vakuf, zadužbina smo se odrekli jednog dijela naših prihoda usmjerili vama drage kolege i koleginice, zato što smatramo da je visoko obrazovanje temelj svega, prvi korak u svemu, bez znanja ne možemo ništa uraditi, tako da smatramo da svako treba imati mogućnost i priliku da studira ne bilo šta već da studira na najboljem univerzitetu i da uči od najboljih.“, istakao prof. dr. Suad Bećirović

Studenti istakli da je za njih motivacija kako bi ostvarili bolje rezultate.

„Ovo mnogo znači i za univerzitet samim tim što je ovo studentima kao neki vid podrške, neki podsticaj za bolji rad i što bolji uspjeh a i samim tim daje neku motivaciju da se sami studenti izdvajaju na osnovu ostalih i kao neka pozitivna strana natecanja oko ocjena.“, istakao Nermin Bihorac.

„Ovo je već 3. put da dobijam stipendiju i mogu da kažem da ovakva vrsta podrške za studente i za bilo koga mnogo znači jer to je neka vrsta podsticaja za naš dalji uspjeh, za bolje rezultate, za to da uvijek hvalimo ovaj fakutet i da ga preporučujemo svima koji bi željeli da upišu ovaj fakultet jer zaista imamo samo najljepše riječi za ovaj fakultet, svi studenti, ne samo ja.“, istakla Natalija Nikolić.

„Ovo mi je prvi put da dobijem stipendiju i mnogo mi je drago što sam jedan od tih studenata, vidjela sam da ima puno srećnih ljudi ovdje, ti studenti će biti srećni sutra što ne moraju da školarinu, koja je veliki teret mnogima i hvala im na tome. Internacionalni univerzitet je predivan i sve pohvale.“, kazala Elda Husović.

Internacionalni univerzitet iz godine u godinu dokazuje da je i socijalno odgovoran pa su pored najboljih stipendije dobili i studenti bez oba roditelja, studenti koji imaju sedmoro i više braće i sestara, što je ujedno i predviđeno socijalnim programom koji ova visokoškolska ustanova realizuje od osnivanja. Stipendije su studentima svečano uručili rektor, prof. dr. Suad Bećirović, i generalni menadžer, prof. dr. Elma Elfić-Zukorlić.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA