Home Vijesti EU PRO raspisao drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

EU PRO raspisao drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

279
0

Informativna sesija o drugom javnom pozivu razvojnog programa EU PRO za dodjelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama, te mikro i malim preduzećima održana je danas u Kulturnom centru u Novom Pazaru. Evropska unija je za ovaj javni poziv opredijelila ukupno 2,5 miliona evra kako bi doprinijela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionima Šumadije i zapadne Srbije, te Južne i istočne Srbije.
Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014. do 2018. godine u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO.

Opredeljena sredstva namijenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbijede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.