Home Vijesti Predškolska ustanova „Reuda“ obilježila dječiju nedjelju

Predškolska ustanova „Reuda“ obilježila dječiju nedjelju

431
0

Predškolska ustanova „Reuda“ je i ove godine organizirala niz aktivnosti kako bi obilježila dječiju nedjelju u kojoj djeca bivaju u centru pažnje.

Vaspitačice predškolske ustanove „Reuda“ su na kreativan način osmislile i realizovale aktivnosti posvećene obilježavanju Dječije nedelje.

„Kao i u ostalim gradovima i u Novom Pazaru se obilježava dječija nedjelja. Smisao dječije nedjelje i njeno obilježavanje je skretanje pažnje javnosti na dječija prava, njihove potrebe, interesovanja, značaj svim obrazovno-vaspitnim institucijama na odgovornost koju imaju prema djeci, njihovoj zaštiti ali isto tako i obaveza grada i države na ostvarenje i poštovanje prava djece. Predškolska ustanova „Reuda“ na različite načine obilježava ovaj dan, programske aktivnosti i teme dječije nedjelje koje su realizirane u našim ustanovama su posjeta muzeja, igraonica, različite kreativne radionice i mnoge druge aktivnosti. Želim da se zahvalim roditeljima na ukazanom povjerenju i saradnji.“, istakla vaspitačica Naida DŽanković.

Dječija nedelja obilježava se svake godine tokom prve nedelje oktobra sa ciljem poboljšanja položaja djeteta.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA