Home Vijesti Otvoreni književni susreti “Femili” u Novom Pazaru

Otvoreni književni susreti “Femili” u Novom Pazaru

324
0

Zvanično su otvoreni književni susreti ‘’Femili’’ koji okupljaju književnike nacionalnih manjina u Srbiji, jedinstveni su na Balkanu i održaće se peti put u Novom Pazaru u Narodnoj biblioteci ‘’Dositej Obradović’’. U okviru susreta će se održati okrukgli sto i književno veče, na kom će se učesnici predstaviti insertima iz svog književnog stvaralaštva.

“Ovo je način da stvaramo veze koje su dobre za budućnost. Ovo je mali jubilej i doveli smo eminentne ljude koji će doprineti književnosti”, ističe bibliotekar i književnik Enes Nikšić.

Ove godine je 6 učesnika iz: bošnjačke, mađarske, slovačke, rusinske, makedonske i hrvatske nacionalne manjine. Bošnjačku književnost predstavljaće književnica iz Novog Pazara Mevluda Melajac koja ističe značaj ovih susreta a predstavnih mađarske manjine odučevjen ovim susretima i nada se da će oni biti spojnica pomenutih manjina.

Kniževni susreti su značajni jer su podržani od strane Ministarstva kulture i informisanja i imaju tendenciju daljeg nastavka a u organizaciji biblioteke ‘’Dositej Obradović’’ uz podršku Ministartva kulture i informisanja i Grada Novog Pazara.


SANA