Home Vijesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” održana u Novom Pazaru

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” održana u Novom Pazaru

175
0

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su mijenjale svijet” sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz cijelog svijeta.

Novi Pazar je peti grad u kom izložba gostuje, a podsjećamo da je prvo svečano otvaranje izložbe održano 4. jula u Novom Sadu, čijoj važnosti je doprinio i ministar Zoran Đorđević. Ministar je prilikom otvaranja najavio da će izložba tokom tekuće godine gostovati u čak šest gradova širom Srbije.

Predsjednica Skuštine Grada Novog Pazara Ifeta Radončić tom prilikom je istakla da je Novi Pazar oduvijek bio motivator i inicijator pozitivnih vrijednosti u društvu, te da je raduje da je upravo on mogao bar na ovaj način doprinijeti afirmaciji osoba sa invaliditetom.

Tokom najavljenih gostovanja posejtioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba. Tim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat, kako bi se predstavile priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz cijelog sveta, među kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls, Frenklin Delano Ruzvelt i mnogi drugi.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA