Home Vijesti Generalna menadžerka IUNP-a na međunarodnoj konferenciji

Generalna menadžerka IUNP-a na međunarodnoj konferenciji

616
0

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade R. Srbije 02. i 03. oktobra, održana je Međunarodna konferencija pod nazivom „Žene lideri i održivi razvoj – istinski ravnopravne”.

Konferencija je okupila zvaničnice i zvaničnike, kako iz Evrope i svijeta, tako iz naše zemlje, sa ciljem uspostavIjanja saradnje izmedu žena svjetkih lidera, sa ženama liderima iz Srbije i sa Balkana. Učešće na konferenciji uzela je generalna menadžerka Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Elma Elfić-Zukorlić. Ona je učestvovala na panelu pod nazivom “Rodni stereotipi- predstavljanje žena u medijima”. Pored generalne menadžerke na istom panelu učešče su uzele: Ksenija Vučić, direktorica programa info-kanala Pink 3, Irena Vujović, predsjednica opštine Savski venac, dr. Katarina Štrbac, direktorka Direkcije za evropske intergarcije, Milena Popovič Ivanović iz kabineta predsjednice Vlade Republike Srbije, Nataša Tasić, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Sadu i Bojana Radaković, podsekretarka sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Uprave grada Beograda.

Generalna menadžerka, dr. Elfić Zukorlic, je u svom izlaganju istakla: “Mi danas imamo poražavajuću statistiku da nakon usvojenih svih tih zakona, još uvijek imamo porast u nasilju prema ženama u porodici i mislim da su jedan od mehanizama sistemskih, upravo ove javne debate.”

Ona je naglasila i da je obrazovanje temelj kvalitetne emancipacije žene i njenih sloboda u unapređivanju svijesti o svojoj ulozi u društvu, u duhu slobode i dostojanstva. Neobrazovana žena je i neslobodna žena, samim tim je i nesiguma, te se smanjuje njena želja i ambicija da izađe iz porodičnog miljea i uključi se u društvene i javne tokove. Međutim, Novi Pazar je sada univerzitetski grad, mlade djevojke se obrazuju, te se na tom polju situacija mijenja”.

Svaka od panelistkinja je kroz svoja iskustva stečena u široj društvenoj zajednici i svojim zanimanjima pokušala da primjerima, iskustvima i savjetima osnaži žene koje nemaju dovoljno snage ili prilike da krenu putem uspjeha i izgrade sebe u ličnom i profesionalnom smislu.