Home Vijesti Dodijeljeni indeksi 18-toj generaciji studenata IUNP

Dodijeljeni indeksi 18-toj generaciji studenata IUNP

436
0

 

Svečano su dodijeljeni indeksi osamnaestoj generaciji studenata Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u akademskoj 2019/2020. godini. Prilika i da virtualno prođu kroz zgradu, potom s nastavnim osobljem obiđu i učionice, a druženje nastave u bašti Univerziteta.

I ovog oktobra, kao i prethodnih godina, podjelom indeksa, dočekana još jedna generacija studenata osamnaesta po redu, Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.  Ovaj događaj jedan od dva najvažnija, kad se dočekuju studenti i Dan univerziteta kada se ispraćaju svršenici.

 

-Želite postati akademski građani, želite mijenjati stvari u društvu. Za ovaj složeni zadatak treba vam pouzdani partner. Drugu bitnu odluku koju ste donijeli da ste izabrali Internacionalni uniuverzitet u Novom Pazaru kao vaš partner da biste postigli cilj- da budete najbolji, kaže prof.dr. Suad Bećirović rektor IUNP

 

Da bi postali najbolji, poručuje, neophodno je iskoristiti svaki trenutak studiranja.

 

-To znači, između ostalog, da ne smijete potcijenjivati nijedan predmet. Kad pogledamo svaki studijski program imamo s jedne strane stručne predmete koji su kao jedna zgrada ali da bi uopšte bili u stanju ući u tu zgradu i snaći se u njoj neophodni su opšti predmeti poput informatičkog znanja da bi bili u stanju koristiti informatička pomagala. Neophodni su strani jezici da bi razumjeli stranu literaturu i svakako usavršavanje maternjeg jezika. Bez ove dvije cjeline opšteg znanja i stručnog ne možete biti pravi budući akademski građani.

 

Studenti i virtualno imali priliku proći kroz zgradu Univerziteta, potom s nastavnim osobljem obišli i učionice Departmana. Zajedničko druženje nastavljeno i u bašti Internacionalnog. Studentima se, također, pruža mogućnost da kroz vannastavne aktivnosti, televiziju, radio, uspješno afirmišu svoja umijeća. Inače, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru jedan je od najprestižnijih u regiji. Prema posljednjem istraživanju Webometriksa, vodećeg svjetskog sistema za rangiranje univerziteta svrstan je među prve.