Home Vijesti “Akademija omladinskog preduzentništva” održana u Novom Pazaru

“Akademija omladinskog preduzentništva” održana u Novom Pazaru

342
0

Projekat “Akademija omladinskog preduzetništva” održan je u Novom Pazaru koji je zasnovan na obučavanju mladih sa ciljem razvijanja preduzetničkih ideja u nerazvijenim opštinama sa teritorije Republike Srbije. Deset timova učesnika, mladih od 19 do 30 godina, proći će kroz ovaj tromjesečni intenzivni program koji će im omogućiti da razviju svoju početničku ideju, od nje naprave biznis plan, pripreme poslovne prijedloge za njenu implementaciju i predstave je stručnom žiriju.

Odabrani timovi će učestvovati u petodnevnoj Akademiji koja će se održati u nekom od planinskih odmarališta u Srbiji. Ovde će učesnici proći kroz intenzivan program obuke, koji će se sastojati od 3 dnevna predavanja, radionica, razgovora sa mentorima i vežbe „speed dating“ sa potencijalnim investitorima.

Omladina iz Novog Pazara je osjetila potrebu da bude dio ovog projekta a kako kažu, sve sa ciljem poboljšanja i unapređenja njih samih a kasnije i zajednice.

Nakon povratka kućama, svi timovi imaće dodatnih mesec dana za razvoj svoje ideje i dostavljanje detaljnog biznis plana, zasnovanog na predavanjima i instrukcijama stečenim na Akademiji. Od deset timova, biće odabrano najbonjih pet, na osnovu biznis planova, koji će biti pozvani na ceremoniju zatvaranja u Nišu.

Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ambasade Kraljevine Danske.

SANA