Home Vijesti Usvojen prvi rebalans budžeta za ovu godinu u Prijepolju

Usvojen prvi rebalans budžeta za ovu godinu u Prijepolju

314
0

Po hitnom postupku, sazvana je 25. sjednica Skupštine opštine Prijepolje sa jednom tačkom dnevnog reda: prvi rebalans budžeta za ovu godinu koji je usvojen glasovima odbornika većine. Opozicija ponovo, prema mišljenju vladajućih odbornika, u nedostatku argumenata protestno napustila zasijedanje. Da je prvi rebalns budžeta uslijedio tek na kraju mjeseca septembra govori u prilog činjenici da je budžet jako dobro isplaniran i raspoređen. I ovo zasijedanje obilježile direktne prozivke odbornika opozicije na račun predsjednika opštine. Već viđeno, kada su rekli šta su imali, napustili su sjednicu.

Predsjednik opštine Dragoljub Zindović smatra da svako ima pravo učestvovati u diskusiji, ali da niko nema pravo iznositi neistine i udarati na čast drugog odbornika.

Predsjednica skupštine Stana Marković ističe da je, kako kaže, jedna od najnapadanijih žena u regionu Zapadne Srbije, te da je postalo normalno, dodaje, da zbog ličnih nezadovoljstava uvijek opozicija ima pravo osuti paljbu po predsjedavajućoj.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir je kazao da se na sjednice mora doći spreman, te da se lične frustracije moraju ostaviti prije ulaska u skupštinsku prostoriju.

Za stranku Rasima Ljajića u Prijepolju član opštinskog vijeća Milan Gačević istakao je da je preoteta, te da se neće tolerisati napadi na čast i dostojanstvo odbornika.

Ukupan budžet Prijepolja je uvećan za više od 51 milion dinara što je otvorilo mogućnost povećanje planiranih prihoda za 2019. godinu u odnosu na prvobitnih milijardu 260 miliona dinara, očekivanih i  ostvarenih prihoda.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA