Home Vijesti Ljubav prema Kalču u Novom Pazaru dobila epilog – najveći Tifozi odigrali...

Ljubav prema Kalču u Novom Pazaru dobila epilog – najveći Tifozi odigrali prvi turnir

436
0
Novi Pazar Kalčo fan klub liga

Novi Pazar poznat je kao grad mladosti i sporta. Veliki talenti, naročito u fudbalu kao najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu oduvijek su bili lična karta ovog grada. Svima je dobro poznato koliko se u Novom Pazaru voli fudbal, a naročito italijanska liga Kalčo, uz tri tima koja imaju najviše pristalica, a to su Juventus, Milan i Inter. Ideja da se klupsko rivalstvo prenese iz soba i kafića na travnatu površinu i tako na još jedan način pokaže ljubav prema voljenom klubu jučer je zaživjela, kada je na travnatoj površini novog terena na rekreacionom centru odigran prvi Tifozi turnir. Prijatelji prije svega, a onda i navijački rivali bar na tren su osjetili kako je to zaigrati za omiljeni klub i ponijeti njegove boje na terenu. Rezultat u drugi plan. Druženje ono najbitnije.

U prvom meču rezultatski egal, uz dva preokreta. Na kraju konačnih Juventus 3 Milan 3. U drugom meču derbi klubova iz Milana, u kojem epitet boljeg nosi ekipa Milana koja je savladala Inter sa 3:1. Da su jučer bili najbolji dokazali su navijači Juventusa, savladavši navijače Intera sa 6:2. Zahvaljući boljoj gol razlici, ukupni su pobjednik ove nedjelje.

Da bi doživljaj bio potpun plaćen je i profesionalni sudija koji je dijelio pravdu. Nekoliko stotina gledaoca došlo je podržati ovu aktivnost. Unikatnu ideju prenijeli su i brojni mediji putem društvenih mreža.

Idućeg kola priključuju se i navijači Lacija. Pretenzije su da sve ovo preraste u novopazarsku fan klub ligu šampiona.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA