Home Vijesti Današnji ALO: Muftija ujedinio Bakira i Dodika

Današnji ALO: Muftija ujedinio Bakira i Dodika

294
0

Dnevne novine Alo od 26. septembra 2019. godine na strani 4 donose tekst pod naslovom „Muftija ujedinio Bakira i Dodika“.

U tekstu se navodi da je kandidatura muftije Muamera Zukorlića za vrhovnog poglavara Islamske zajednice i njegov eventualni odlazak u Sarajevo doveli su do toga da se dogodi nešto ne moguće – po prvi put u historiji BiH, navodi se u tekstu, u nečemu su se usaglasili lideri Srba i Bošnjaka Milorad Dodik i Bakir Izetbegović.

ALO saznaje i jedan i drugi najstrašnije se bore protiv dolaska sadašnjeg narodnog poslanika a nekada glavnoga muftije Mešihata IZ-e u Srbiji na tako važnu poziciju, reisu-l-uleme.

Kako se navodi u tekstu, izvor ALO-a navodi da se Bakiru od same pomisli da bi Muftija mogao biti Reisu-l-ulema, diže kosa na glavi, a glavni razlog tog negodovanja jeste Muftijina politička saradnja sa Aleksandrom Vučićem, uz napomenu da je Bakir itekako blizak sa Kavazovićem, aktualnim reisu-l-ulemom.

Sa druge strane, piše ALO, Dodiku ne smeta Zukorlićeva politička saradnja sa Vučićem, ali se plaši njegovih izjava dok je bio Muftija, kao i njegovog uporišta u Bošnjačkom nacionalnom tkivu, te se boji njihove još veće poslušnosti na sve aktivnosti za koje ih Zukorlić sa pozicije Reisuleme pozove.

Kompletan tekst pročitajte u nastavku.

SANA