Home Vijesti Akcija “Građani biraju” organizirana u Sjenici, Tutinu i Priboju

Akcija “Građani biraju” organizirana u Sjenici, Tutinu i Priboju

335
0

Pored Novog Pazara, mladi SPP-a organizirali su akciju „Građani biraju“ i u Sjenici, Tutinu i Priboju.

Prema riječima mladih SPP-a iz tih gradova, građani su u velikom broju podržali ovu akciju iznoseći svoje probleme, rješenja i prijedloge za dalje djelovanje.

„Mladi SPP-a su na Gradskom trgu u Tutinu u intervalu od 11:30h do 13h postavili štand kako bi napravili druženje sa građanima te tako pružili mogućnost da se sa njima razgovara. Odziv građana je bio izuzetno dobar gdje smo imali nova učlanjenja i popunjavanje upitnika koji su najbolji pokazatelji, koliko su građani nezadovoljniu aktuelnom vlašću, šta su njihove zamjerke i na koji način bi oni rjepavali postojeće probleme. Ovim putem bih pozvao sve zainteresirane omladince i omladinke da nam se pridruže, kako bi zajedničkim snagama pravili bolju budućnost i uslove za bolji život u Tutinu.“, istakao Emir Hamidović.

„Građani Priboja su bili veoma zainteresirani za akciju, što i pokazuje veliki broj popunjenih anketa. Obzirom da sam odbornica u SO Priboj, građani su željeli da pričaju o lokalnim problemima i pitanjima ali i o općem stanju u državi. Također upoznati su i sa programom SPP-a, kao i dosadašnjim radom stranke.“, istakla Larisa Karaosmanović.

„Mladi SPP-a u Sjenici su u saradnji sa Povjereništvom Mladih SPP-a imali zadatak da sprovedu akciju pod nazivom „Građani biraju“. Želim istaći da su građani pokazali zainteresovanost za ovu akciju, što se i vidjelo po popunjavanju ove ankete koju smo za njih pripremili. Građani su posebno zahvalni što je SPP vratilo svjetlo jednom dijelu grada i što je performans pod nazivom „Sjeničaci, pojest će vas mrak“ sproveden na civilizacijski i demokratski način. Sjeničani su uz popunjavanje ove ankete popunjavali i pristupnice za SPP i izrazili su veliku spremnost i želju da podrže SPP na narednim izborima, jer apsolutno vjeruju da je to jedina stranka koja se bori i vodi borbu u interes za svoje građane.“, istakao Haris Brulić.

Oni su pozvali sve zainteresirane omladince da im se pridruže i na taj način daju svoj doprinos u kreiranju bolje i kvalitetnije budućnosti.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA