Home Vijesti Lončar: Opšta bolnica regionalni zdravstveni centar

Lončar: Opšta bolnica regionalni zdravstveni centar

432
0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Opšta bolnica u Novom Pazaru postala pravi regionalni zdravstveni centar i dobar primer drugim ustanovama, saopštilo je to ministarstvo.

On je prilikom obilaska te, ali i drugih zdravstvenih ustanova u Raški, Tutinu i Novom Pazaru, razgovarao sa pacijentima i zaposlenima, upoznao se sa uslovima i organizacijom rada, kao i njihovim potrebama.

“Znamo svi vrlo dobro kako je bilo pre nekoliko godina, kada su odavde pacijenti samo prosleđivani u druge ustanove, a lekari odlazili. U funkciji je najsavremeniji laparoskopski centar, a uskoro, prvi put u istoriji zdravstva ovog kraja, Opšta bolnica u Novom Pazaru će imati i angio salu, odnosno, kompletan hiruški blok”, kazao je Lončar.

On je kazao da se u Opštoj bolnici kontinuirano zapošljavaju novi lekari i da oni ostaju da rade i leče svoje sugrađane.

Lončar je sa zaposlenima u domovima zdravlja u Raški, Tutinu i Novom Pazaru razgovarao i o predstojećem preuzimanju nadležnosti države nad tim zdravstvenim ustanovama.

Inače, o poseti ministra zdravlja Opštoj bolnici u Novom Pazaru bile su upoznate samo Radio televizija Srbije i Radio televizija Novi Pazar pa je novinarima ostalih medija bilo uskraćeno pravo da postavljaju pitanja i izveštavaju o tome.

Izvor: Radiostoplus