Home Vijesti Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Vjerski turizam i teologija”

Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Vjerski turizam i teologija”

1053
0

Pod pokroviteljstvom akademika Muamera Zukorlića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH g. Željka Komšića 25. i 26. septembra u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu biće upriličena naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Vjerski turizam i teologija”

Na konferenciji u organizaciji Visoke škole za turizam i menadžment iz Konjica i Fakulteta za islamske studije, ućešće će uzeti 65 učesnika koji će predstaviti 19 naučnih radova.

Na otvaranju konferencije obratiće se prof. dr. Marijana Šećibović, Dekan Visoke škole za turizam i menadžment Konjic, prof. dr. Admir Muratović prodekan Fakulteta za islamske studije, kao suorganizatori konferencije.

Pozdravni govor će imati i zastupnik u Federalnom Parlamentu BiH, g. Elmedin Voloder, ali i pokrovitelji konferencije sektretar BANU, akademik Muamer Zukorlić kao i predsjedavajući Predsjedništva BiH g. Željko Komšić.

Tematske oblasti koje problematizira ovaj naučni skup su “Turistička kretanja vjernika i uloga vjerskih organizacija”, “Teolozi i vjerski turizam”, “Vjerski objekti kao turističke atrakcije” i “Mediji i vjerski turizam”.

Ova naučna konferencija će trajati dva dana, sa podjelom na tri sesije.

Očekuje se i prisustvo predstavnika ambasada Ruske Federacije, Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Srbije.

SANA – Zerina Bojadžić