U Novom Pazaru počeli “Dani meda”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prigodnim programom na trgu Gazi Isa-bega otvoren je Sajam meda koji će trajati u naredna tri dana. Pored svih vrsta meda, prvi put se na sajmu može naći i pčelarska oprema. 

Organizatori istakli da bez obzira na kišovito vrijeme očekuju veliku posjećenost.

“Ovaj sajam se organizira drugi put u Novom Pazaru, nadam se da će građani u velikom broju posjetiti sajam i kupiti pravi med. Zadovoljni smo brojem izlagača koji učestvuju na sajmu i nadamo se da će u narednom periodu ta brojka biti sve veća i da će ovaj sajam postati tradicionalan.”, istakao Ismet Zogić.

Izlagači zadovoljni interesovanjem građana istakli da je ovo mjesto gdje se može naći najkvalitetniji med.

“Drugi put sam na sajmu meda i očekujem da će građani biti zainteresirani, da će doći ovdje kako i videti šta je pravi med, kako ih ne bi neko drugi mogao prevarititi i dati neki drugi falsifikovani med.”

“Prvi put sam na ovom sajmu i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Očekujemo u narednih tri dana da nas posjeti veliki broj kako građana Novog Pazara, tako i drugih okolnih gradova. Postoje ljudi koji prodaju med govoreći da je to pravi, možda kod nekih i jeste ali to je rijetkost. Ovo je mjesto gdje se može naći kvalitetam med.”

Sajam meda će trajati od 23. do 25. septembra.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img