Organiziran trening u okviru projekta “Saznaj i razaznaj”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Beogradu je u junu organizirana obuka na temu medijske i digitalne pismenosti na kojoj su učestvovali treneri iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Niša, Vranja, Kragujevca, Novog Pazara i Bujanovca.

U okviru projekta „Saznaj i razaznaj“ organiziran je trening i u Novom Pazaru. Trening je organiziran za 20 učesnika među kojima su i predstavnici centralnog organa Mladih SPP-a.

„Ovo je veoma značajno za djelovanje kako u civilnom sektoru tako i za političko djelovanje. Za nas je posebno značajno što je omladina uključena u to, jer ćemo moći našim drugim omladincima da prenesemo i da ih na taj način edukujemo tj. da profilišemo omladince kroz edukaciju, seminare, aktivnosti u budućem periodu.“, istakao Edin Numanović.

„Cilj ovog treninga jeste da mi mladi naučimo da razaznamo šta su to dezinformacije a šta činjenice i smatram da je ovo od velikog značaja prije svega zato jer sam ja aktivna kako u društvenom sektoru, tako i vršim političko djelovanje. Ovdje sam u svojstvu Centralnog organa Mladih Stranke pravde i pomirenja. Cilj nam je da svoja stečena znanja i veštine prenesemo na ostale kolege kako u civilnom tako i u političkom sektoru.“, kazala Esma Ljajić.

Pored trenera, radionicama su prisustvovali i asistenti.

„Nas je četvoro bilo iz ovih krajeva, troje iz Novog Pazara i jedno iz Sjenice. Preuzeli smo obavezu da nakon savladanog treninga i sami organizujemo radionice u svojstvu prenošenja tih svojih znanja i umenja na ostale sugrađane. Azrudin je prvi među nama koji je krenuo da večeras to odradi i vidjećemo kako će proći, mada obzirom na kvalitet obuke koju smo prošli u Beogradu, ne sumnjam da će i učesnicima biti interesantno kao što je i nama bilo interesantno dok smo učili o medijskoj pismenosti.“, istakla Emina Brunčević.

Naglasili su da će i preostali treneri organizirati treninge u Novom Pazaru, te da će se svei treninzi završiti tokom septembra i oktobra.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img