Počela realizacija mektebskog programa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svaka školska godina sa sobom nosi nove obaveze. Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar dočekao je novu školsku godinu spreman, tako da je već otpočela realizacija mektebskog programa.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice istakao da je mekteb stub opstanka.

„Zbog toga jer su u pitanju naša djeca a naša djeca su naša budućnost i onaj ko nema zrelu omladinu, nema zrelu djecu, neće imati naravno ni budućnosti. Na to nas prije svega primorava naša vjera s jedne strane, a kao što vidite i okolnosti u društvu u kome živimo zahtjeva od nas da budemo mnogo pažljivi i da se potrudimo da sačuvamo našu djecu. Imajući u vidu da se ne možemo pohvaliti obrazovanjem u našoj zemlji, iako ima onog obrazovnog dijela, vaspitnog sigurno nedostaje. To je ono što mi pokušavamo da sačuvamo tj. da pokušamo da odgojimo ovu našu djecu, da budu prije svega dobri ljudi, da budu dobri za sebe, za svoje porodice i naravno društvu u kome žive.“, istakao dr. Enver ef. Omerović.

Ef. Omerović je naglasio da su okolnosti u kojima živimo osjetljive i opasne i da djeca lako mogu pogriješiti te da se od malih nogu moraju usmjeravati na pravom putu.

„Medžlis IZ-e Novi Pazar već je krenuo izvođenjem mektebske nastave. Naše džematlije znaju da se mektebska nastava odvija subotom i nedjeljom tj. neradnim danima kako ne bi bio dodatno opterećenje za djecu, s tim što imamo mekteb u zavisnosti od dogovora imam sa djecom. Može da počinje od 10-11 pa sve do podne namaza, naravno ako se ukaže potreba to može da bude i ranije a može da traje i duže.“

On je pozvao sve odgovorne roditelje da posavjetuju svoju djecu i ukažu im na važnost mekteba poručujući im da će na taj način sačuvati svoju djecu.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img