Uspješan sportski vikend za sandžačke sportiste

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fudbaleri Novog Pazara pobijedili su gostujuću ekipu Zemuna sa 2:1, u utakmici devetog kola Prve lige Srbije. Domaćin je poveo golom Ivana Pejakovića u 38. minutu, izjednačio je Nenad Adžibaba u 56, a trijumf Pazaru na debiju trenera Darka Tešovića donio je Enver Alivodić u 67. minutu. Utakmicu na Gradskom stadionu pratilo je oko 3.500 gledalaca. Novopazarci sada imaju 14 bodova i napredovali su do četvrte pozicije na tabeli, dok je Zemun na 13. mjestu sa 11. Novi Pazar će u 10. kolu gostovati Radničkom iz Pirota, a Zemun ekipi Smedereva 1924.

A i fudbaleri Jošanice uspjeli su da zabilježe trijumf na teškom gostovanju. Na kraju, ipak, ubjedljivih 0:3. U okviru 7. kola Srpske lige Zapad, igrači Jošanice su pobijedili FK Mačva 1929.
Mladi Sadin Smajović uspio je dva puta zatresti mrežu rivala. U strijelce se uspio upisati i talentovani  Brunčević. Nakon ove pobjede Jošanica zauzima 8. mjesto na tabeli Srpske lige zapad sa 11 osvojenih bodova, a na jednoj poziciji bolje su plasirani fudbaleri Tutina, koji imaju isti broj bodova, ali bolju gol razliku. FK Tutin ovoga kola odigrali su 1:1 na domaćem terenu protiv Budućnosti iz Krušika koja je i imala prednost. Ipak, bolju igru domaćina u nastavku krunisao je Nikolić pogotkom iz jedanaesterca. Dobra partija obe ekipe, pregršt šansi, ostaje žal za prečkom i stativom koje su pogađali fudbaleri Tutina. Ipak, na kraju, nije se moglo više od jednog boda.

Klub malog fudbala Novi Pazar pobijedio je Kalču u Nišu sa 3:2, u derbiju prvog kola Prve futsal lige Srbije. Domaćin je poveo sa 2:0 golovima Andrijana Kneževića u petom i Aleksandra Janjića u sedmom minutu, ali je Pazar stigao do preokreta, a sva tri pogotka postigao je Ninoslav Aleksić, u 13, 26. i poslednjem, 40. minutu. Utakmicu u hali Sportskog centra Čair pratilo je oko 300 gledalaca. Novi Pazar će u drugom kolu dočekati ekipu Vranja, dok Kalča gostuje beogradskom FON-u.

Rukometaši Novog Pazara pobijedili su na domaćem terenu ekipu Crvene zvezde sa 23:19 (13:9), u utakmici prvog kola Arkus lige.

“Bio je ovo praznik rukometa. Crveno-bijeli su nas dosta namučili i protiv njih nikome neće biti lako. Nisam zadovoljan kako smo igrali s čovekom više i kako smo šutirali sedmerce”, rekao je novinarima poslije meča trener Pazara Hasan Memić.

Pred oko 600 gledalaca u dvorani Pendik, Novopazarce su predvodili osmostruki strelac Pavle Banduka, najbolji igrač susreta Zlatko Rakić sa šest golova, Veljko Davidović sa četiri pogotka i golman Aleksandar Milenković, koji je odbranio 12 šuteva (dva sedmerca).

“Bolje smo se snašli, ali treba još mnogo da radimo. Zvezda će od narednog kola biti znatno jača jer će u timu imati još nekoliko odličnih rukometaša”, ocijenio je Rakić.

Najefikasniji kod Beograđana bio je Bogdan Utvić sa pet golova, jedan manje postigao je Stefan Šaponjić, dok je najbolji utisak ostavio čuvar mreže Janko Gemaljević sa 13 uspešnih intervencija (dva sedmerca).

“Zaslužena pobjeda domaćina. Nismo na ovaj način želeli da otvorimo prvenstvo i nismo pokazali sve što umemo. Vjerujem da će već u drugom kolu sve biti potpuno drugačije”, kazao je Šaponjić.

Novi Pazar će u sljedećem kolu gostovati niškom Železničaru 1949, a Crvena zvezda će dočekati Dubočicu 54 iz Leskovca.

“Imamo mnogo novih igrača, a otišlo ih je čak 11. Nisam neko ko traži alibi, ali mladi smo i treba mnogo toga uklopiti. Plašim se da neki neće moći da iznesu teret igranja u Crvenoj zvezdi”, naveo je trener crveno-bijelih Nenad Peruničić.

Tekst: Hamza Škrijelj, Miljan Minić;

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img