Home Vijesti Otvarena izložba „Sandžak inspiracija umetnika“

Otvarena izložba „Sandžak inspiracija umetnika“

399
0


U galeriji Multimedijalnog centra na izložbi radova likovne kolonije “Sandžak inspiracija umetnika”, predstavljena su umjetnička djela prošlogodišnjeg saziva.

Urednica likovnog programa istakla da su ovu koloniju činili umjetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rusije.

“U pitanju su kombinovane tehnike na platnu, ulje na platnu, naša dva mlada umetnika iz Novog Pazara su uradila sjajne radove, ja sam jako ponosna na njih, njihovi radovi se nalaze baš na glavnom zidu. Imali smo sjajne umetnike iz Beograda, sjajnog umetnika starije generacije iz Rusije, odličnog umetnika iz Makedonije, dvojicu profesora sa likovne akademije u Sarajevu, tako da je saziv bio zaista dobar i kao što sam već napomenula, dobili smo 18 odličnih radova što će prilično obogatiti naš fondus i našu zbirku.”, istakla Amra Hodžić-Jejna.

Učesnici obilazili kulturne znamenitosti Novog Pazara i okoline.

“Pored neke dobre i zdrave komunikacije, mi smo lijepo radili zajedno. Što se tiče same organizacije, bilo je na velikom nivou, imali smo obilazak 5 dana, obilazili smo naše spomenike, također smo jedno veče imali zajednički izlazak. Što se tiče samog slikanja mog rada, fokusirala sam se na ono što zapravo radim, pošto se trenutno bavim tom apstrakcijom, željela sam da na neki način predstavim tu impresiju našeg grada kroz apstrakciju svog rada.”, kazala Adaleta Nikšić-Vatić.

Koloniju finansira grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Posjetioci će radove moći da je pogledaju u naredne dvije nedjelje.

 

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA